Αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στην 2η Ειδική Ανακρίτρια οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες. Οι δυο νεαροί κατηγορούνται για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα που αφορούν δράση μη γνωστής μέχρι στιγμής οργάνωσης.

Η σημερινή απολογία του 22χρονου Παναγιώτη Αργυρού ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» θα είναι και η τελευταία που θα συμπεριληφθεί σε αυτήν την δικογραφία καθώς σύντομα αναμένεται η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση.

Η απολογία - όπου καταγράφηκε ότι ο 22χρονος αρνήθηκε να απολογηθεί μη αναγνωρίζοντας την διαδικασία - θα αποσταλεί από τους εφέτες στην αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών κ. Ξ. Δημητρίου για να υποβάλει συμπληρωματική πρόταση της προς το Συμβούλιο Εφετών. Ήδη έχει προηγηθεί η πρόταση της κ. Δημητρίου με την οποία ζητά την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 12 από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση και την απαλλαγή των υπολοίπων πέντε για τους οποίους κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Μετά την εισαγγελική πρόταση και για τον 22χρονο, το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται πολύ σύντομα να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων ώστε να κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες για προσδιορισμό της εκδίκασης, καθώς το 18μηνο προφυλάκισης για κάποιους κατηγορουμένους λήγει τον προσεχή Μάρτιο.