Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, νωρίς το μεσημέρι, σε χώρο που λειτουργούσε ως σταθμός λεωφορείων, επί της λεωφόρου Κνωσού στην περιοχή Άγ.Ιωάννης στην Κρήτη, ενώ πυκνοί καπνοί ήταν ορατοί ακόμη και από μεγάλη απόσταση.   
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε παλιά λάστιχα που βρίσκονταν στο σημείο, στην άνοδο της λ.Κνωσού, απέναντι από μεγαλό κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε όταν συνεργείο επιχειρούσε, τις πρωινές ώρες, να κόψει με τροχό σίδερα σε γειτονικό οικόπεδο, όπου πρόκειται να διανοιχθεί δρόμος. 

Κάποια σπίθα από τον τροχό εικάζεται ότι έπεσε στην ταράτσα αποθήκης όπου εκτός από τα λάστιχα υπήρχαν σε τεράστιες ποσότητες άχρηστα υλικά, κυπελλάκια και ξυλάκια παγωτών. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου μία ώρα μετά τις εργασίες στο χωράφι.

«Συναγερμός» σήμανε αμέσως στην Πυροσβεστική, ενώ ιδιαίτερη αναστάτωση προκλήθηκε στους περίοικους που είδαν τους καπνούς να πλησιάζουν τα σπίτια τους σε απόσταση ... αναπνοής.

Λίγο πριν τις 13.00 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη και στους ευνοϊκούς ανέμους που βοήθησαν να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και φυσικά χάρη στην ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. 6 οχήματα με 20 πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά, μισή ώρα αργότερα.


Πηγή: cretalive.gr