Το ποσό των 20.000 ευρώ, άγγιξε το κόστος της τροφοδοσίας λαθρομεταναστών, που συνελήφθησαν και κρατούνται στα κρατητήρια 14 Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, μόνο τον μήνα Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που δημοσιοποιήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οι συλληφθέντες που παραβίασαν τη νομοθεσία περί Αλλοδαπών και Ασύλου Υπηρεσιών. Μόνο τον μήνα Φεβρουάριο άγγιξαν τους 3.375, για τους οποίους το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε συγκεκριμένα 19.817,12 για την καθημερινή τους τροφοδοσία, στα κρατητήρια των 14 Α.Τ όπου «φιλοξενούνται» έως την απέλαση τους, στις χώρες προέλευσης τους. Το ποσό, αφορά μόνο την Αττική και όχι τους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται καθημερινά, μετά και την συνεχιζόμενη επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα, αυξάνεται θεαματικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα κράτησης τους και τροφοδοσίας τους, γεγονός που κρίνει αναγκαίο τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Λαθρομεταναστών, παρά τις αντιδράσεις.Πηγή: protothema.gr