Διαδικαστικά θέματα της εκλογικής διαδικασίας της 6ης Μαΐου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. Ο υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, με τον κ. Σγουρό να ενημερώνει τον κ. Γιαννίτση για τον προγραμματισμό ενόψει των εκλογών της Περιφέρειας Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, με τις 8 Περιφερειακές Ενότητες, τους 66 Δήμους και τα περισσότερα από 5.000 εκλογικά τμήματα.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εσωτερικών επισκέπτεται την Περιφέρεια Αττικής, κάτι που αποτελεί μια αισιόδοξη προοπτική ότι κάποτε η απόσταση μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης θα μικρύνει. Η περιφέρεια Αττικής είναι υπεύθυνη για την άρτια προετοιμασία και την ομαλή διενέργεια των εκλογών στον νομό Αττικής. Η πείρα μας σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες από τη Νομαρχία Αθηνών θα αποδειχθεί πολύτιμος αρωγός. Η περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους της Αττικής θα μεριμνήσει τόσο για την έγκαιρη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας όσο και για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων και των πολιτών. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε να μάθουν έγκαιρα που ψηφίζουν αλλά και στη μετακίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που θα θελήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με όλο το προσωπικό καταρτισμένο και έτοιμο, με αξιοποίηση της τεχνολογίας, με συνέπεια και ταχύτητα, τηρώντας πάντα το πλαίσιο της νομιμότητας, είμαι βέβαιος ότι η εκλογική διαδικασία και αυτή τη φορά θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί επιτυχώς».

Ο κ. Γιαννίτσης, ζήτησε πλήρη ετοιμότητα της περιφέρειας και στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας δηλώνοντας «βέβαιος ότι γι' άλλη μια φορά το υπουργείο Εσωτερικών και η περιφέρεια Αττικής, όπως γινόταν και παλαιότερα με τη Νομαρχία Αθηνών, θα συνεργαστούν με τρόπο αποτελεσματικό, ο οποίος θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη και επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών».