Το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται να δώσει 25.000 ευρώ για ηθική βλάβη σε 53χρονη. Η άτυχη 53χρονη τραυματίστηκε από έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού έξω από το υπουργείο Οικονομικών το 2005.   Ο τραυματισμός της άτυχης 53χρονης οφειλόταν, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 2111/2012 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, στο γεγονός ότι η ΕΛΑΣ δεν έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τον αποκλεισμό των οδών γύρω από το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ιστορικό της δικαστικής απόφασης, τη 12η Δεκεμβρίου 2005 στις 6.10 το πρωί, η 53χρονη τότε γυναίκα πήγαινε στην εργασία της και ενώ περπατούσε στην οδό Μητροπόλεως κοντά στη συμβολή της οδού Φιλελλήνων εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την έκρηξη η 53χρονη τραυματίστηκε λόγω πτώσης γυαλιών από πολυκατοικία. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Εκεί διαπιστώθηκε ο τραυματισμός της στο κεφάλι, όπου έγιναν ράμματα, της τοποθετήθηκε κολάρο στον αυχένα, ενώ διαπιστώθηκε βαρηκοΐα μεσαίου βαθμού και στα δύο αυτιά από την έκρηξη.

Η 53χρονη κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσίου διεκδικώντας 300.000 ευρώ, καθώς έχει υποστεί σοβαρά προσβλήματα στην υγεία της. Επίσης, από την έκρηξη κλονίστηκε ψυχολογικά και αισθάνεται ανασφάλεια και φόβο, ενώ τρομάζει εύκολα από τους θορύβους.

Το δικαστήριο κατέληξε στο ότι οι παράνομες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ «έβλαψαν ηθικά» την 53χρονη και για την ικανοποίηση της ηθικής της βλάβης πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο 25.000 ευρώ.