Σοβαρές ζημιές στη μεταλλική οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, το οποίο ακόμα δεν έχει δοθεί σε χρήση, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι.
Tα μποφόρ «σήκωσαν» μεγάλο μέρος της μεταλλικής προσθήκης της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου που κατέληξε στον δρόμο αλλά και σε οικοπεδική έκταση που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ δεν υπήρξαν θύματα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, που απέκλεισαν τον δρόμο μέχρι να απομακρυνθεί η οροφή από συνεργεία του δήμου.

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, έστειλε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, στην οποία του περιγράφει την εικόνα που υπάρχει στο κλειστό κολυμβητήριο, ενώ παράλληλα ζητά την αποστολή κλιμακίου ειδικών για να εκτιμήσουν το ύψος της ζημιάς.

Το περιστατικό, ωστόσο, σύμφωνα με το ethnos.gr, επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της μη λειτουργίας και εγκατάλειψης του χώρου που κόστισε 5,5 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα δεν έχει λειτουργήσει.

TAGS