Την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων κατήγγειλε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, επικαλούμενη την αλλαγή των συνθηκών από τον χρόνο υπογραφής της. Η Ομοσπονδία παράλληλα, επικαλέστηκε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ξενοδοχειακό κλάδο, την κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού και τις δυσκολίες των επιχειρήσεων για την κάλυψη του κόστους της λειτουργίας τους.

Στην επιστολή που απέστειλαν προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών επαγγελμάτων, με την οποία την καλούν σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, οι ξενοδόχοι επικαλούνται επίσης, την ανάγκη για μείωση των βασικών μισθών καθώς και την επαναδιατύπωση των προϋποθέσεων επαναπρόσληψης και απόλυσης των εποχιακά εργαζόμενων. Σύμφωνα με το συνδικάτο οι εργοδότες αμφισβητούν, εκτός των άλλων το πενθήμερο και το 8ωρο και επιδιώκουν τη θεσμοθέτηση ευέλικτων μορφών εργασίας.

Παράλληλα, προσκάλεσαν σε διάλογο τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, και οι Ομοσπονδίες Ζαχαροπλαστών και Καφεπωλών Ελλάδος, οι οποίες είναι επίσης συμβαλλόμενες στην Κλαδική Σύμβαση Επισιτισμού Ομοσπονδίες Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.