Φάκελο με στοιχεία για παράνομη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις παρέδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας.
Ο κ. Σούρλας κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο κ. Πεπόνης μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος για εκτεταμένη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τον Μάιο του 2011.

Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών», αφού, όπως είχε υποστηρίξει, «τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ' τους μισθούς και τις συντάξεις». Είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι «οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή».

Ο κ. Πεπόνης σκοπεύει να κατευθύνει την έρευνά του και στα μέτρα που θεσμοθετήθηκαν για την πάταξη της λαθρεμπορίας ώστε να εντοπίσει εάν αυτά εφαρμόστηκαν ή αν, και με ευθύνη ποιων, έμειναν αδρανή. Έτσι η εισαγγελική έρευνα πρόκειται να επεκταθεί σε βάθος δεκαετίας με στόχο να εντοπιστούν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα για κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων.


Πηγή: naftemporiki.gr