Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι κάτοικοι ειδικά των μικρών νησιών νιώθουν ξεχασμένοι και απομονωμένοι σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Πολλές φορές έχουν αντιδράσει αλλά ελάχιστες εισακουστεί. Άλλη μια τέτοια περίπτωση είναι και η Κίμωλος που βρέθηκε λίγες μέρες μετά το Πάσχα χωρίς γιατρό. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι σε δύο περιπτώσεις τις υπηρεσίες του προσέφερε ιδιώτης γιατρός που βρίσκονταν για διακοπές στο νησί. Αυτό το γεγονός ήταν και η αιτία που ο δήμαρχος του νησιού κ. Μαγκανιώτης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό της χώρας, Λουκά Παπαδήμο, ζητώντας του (επιτέλους) να τοποθετηθεί μόνιμα γιατρός στην Κίμωλο!

Διαβάστε την επιστολή απόγνωσης του δημάρχου:

"Κύριε Πρωθυπουργέ

Πριν λίγες ημέρες όταν ακούσαμε να δηλώνετε ότι η Βουλή λόγω εκλογών αναγκαστικά θα διαλυθεί, αλλά το κράτος θα λειτουργεί, ειλικρινά πολύ ευχαριστηθήκαμε.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ  όμως και χθες 19/4/2012 για μια ακόμη φορά το νησί μας ήταν χωρίς ιατρό και μάλιστα κανένας αρμόδιος παράγοντας δεν είχε την ευαισθησία να μας ενημερώσει.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ  και χθες 19/4/2012 υπήρξαν δύο ιατρικά περιστατικά αρκετά δύσκολα και αντιμετωπίστηκαν από ιατρό ο οποίος βρισκόταν στο νησί μας λόγω διακοπών ΠΑΣΧΑ..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ  και χθες 19/4/2012 αισθανθήκαμε για μια ακόμη φορά, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

 
Κύριε Πρωθυπουργέ

ΖΗΤΟΥΜΕ  την άμεση και καταλυτική παρέμβασή σας για να λυθεί μόνιμα και οριστικά το πρόβλημα τοποθέτησης ιατρού στο Νησί μας.Ο Δήμαρχος

Μαγκανιώτης Γεράσιμος - Θεόδωρος"


Πηγή: syrosnews.gr