Φταίει ο καιρός που δεν λέει να αποφασίσει εάν θα φορέσει ανοιξιάτικα ή θα παραμείνει με τα χειμερινά του ρούχα. Φταίει η πίεση από κάθε πιθανή πλευρά. Από την δουλειά, από το σπίτι, από τα προσωπικά. Ο κουβάς γέμισε και στο χείλος του βλέπετε σιγά-σιγά τα πρώτα νερά έτοιμα να ξεπηδήσουν. Ήρθε η ώρα να δείτε λοιπόν πότε πρέπει να αντιδράσετε και πότε να ανταποκριθείτε σε αυτό που η ζωή ή οι άλλοι σας ζητούν αλλά και να πάρετε τις απαραίτητες και πολύτιμες ολιγοήμερες διακοπές σας σοβαρά.
Τι είναι αντίδραση

Είναι αυτό το ανεξέλεγκτο συναίσθημα που καταναλώνει την ενέργεια μας. Όταν είμαστε τόσο κουρασμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που πιστεύουμε που κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Όταν ανησυχούμε, θυμώνουμε, υπερβάλλουμε όλα στον υπερθετικό βαθμό. Και βέβαια όταν μετανιώνουμε που μας χτύπα αργότερα σαν κεραυνός.

Τι είναι ανταπόκριση

Όταν με ηρεμία και με καθαρό μυαλό ανταποκρινόμαστε ενώ έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων μας. Επικεντρωνόμαστε στην μεγάλη εικόνα και δεν σπαταλάμε περιττή ενέργεια. Ανταπόκριση σημαίνει να πηγαίνετε ένα βήμα πίσω και συνειδητά να επιλέγετε την πιο υγιή πράξη που θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα

Εάν αντιδράτε περισσότερο και έχετε και τα παράκατω 5 σημάδια τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να κάνετε διακοπές

  • Όταν τρελαίνετε με τις υπερβολές σας τον εαυτό σας και τους φίλους σας.
  • Όταν έχετε αρχίσει να έχετε αϋπνίες ή άλλα προβλήματα ύπνου.
  • Όταν νιώθετε εκνευρισμένος και ευερέθιστος ακόμα και από το πιο απλό πράγμα.
  • Όταν αντιδράτε υπερβολικά σε μια κατάσταση ή δεν απαντάτε όπως θα άρμοζε στην περίπτωση.
  • Όταν βρίσκεται δύσκολο να συγκεντρωθείτε σε ένα πράγμα για πολύ ώρα.

Ξεκουράστε όσο μπορείτε λοιπόν μυαλό και σώμα και επανέλθετε με μπαταρίες γεμάτες θετική ενέργεια και άρα πιο θετική ανταπόκριση στα δύσκολα της ζωής.

Πηγή: jenny.gr