ΕΛΛΑΔΑ

Λεηλάτησαν και πυρπόλησαν σχολείο στους Σοφάδες!

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2012, 15:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λεηλάτησαν και πυρπόλησαν σχολείο στους Σοφάδες!
Facebook Twitter Whatsapp
Καίριο πλήγμα δέχθηκε η εκπαίδευση 350 τσιγγάνων μαθητών στους Σοφάδες της Καρδίτσας, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη το σχολείο τους από την επέλαση άγνωστων βανδάλων οι οποίοι το λεηλάτησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν πυρκαγιά, κλειδώνοντας μάλιστα με λουκέτο την κύρια είσοδο για να μην μπορεί να γίνει κατάσβεση!
Καίριο πλήγμα δέχθηκε η εκπαίδευση 350 τσιγγάνων μαθητών στους Σοφάδες της Καρδίτσας, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη το σχολείο τους από την επέλαση άγνωστων βανδάλων οι οποίοι το λεηλάτησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν πυρκαγιά, κλειδώνοντας μάλιστα με λουκέτο την κύρια είσοδο για να μην μπορεί να γίνει κατάσβεση! Δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων το 4ο Δημοτικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται μέσα στον παλιό τσιγγάνικο οικισμό. Ωστόσο, ποτέ δεν είχε υποστεί τέτοια επίθεση. Οι δράστες επιδόθηκαν σε άνευ προηγουμένου πλιάτσικο, αρπάζοντας το ψυγείο, το στερεοφωνικό και άλλες συσκευές και «ρουφώντας» ακόμη και το πετρέλαιο από την δεξαμενή.

Στη συνέχεια, κατέστρεψαν τον εξοπλισμό και τους εσωτερικούς χώρους και προκάλεσαν πυρκαγιά σε τρία διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τα γραφεία του διευθυντή και των δασκάλων, τα αρχεία του σχολείου, οι υπολογιστές, τα φωτοτυπικά, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και το λεβητοστάσιο! Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες της καταστροφής, ενώ ο υπουργός Παιδείας έδωσε εντολή να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να επαναλειτουργήσει το σχολείο το συντομότερο, σε κοντινό κτίριο.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν στα οικήματα μιας παιδικής κατασκήνωσης στην Συκιάδα της Χίου, οι άγνωστοι που εκμεταλλεύτηκαν την κακοκαιρία της περασμένης Τετάρτης για να δράσουν ανενόχλητοι. Οι δράστες προκάλεσαν σημαντικές φθορές και έκλεψαν κατασκηνωτικό και καλλιτεχνικό υλικό αξίας περίπου 3.000 ευρώ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα