Μέχρι σήμερα όλοι αναφέροντας στις θετικές επιδράσεις που έχουν κατά της γήρανσης τροφές όπως τα μούρα, τα λιπαρά ψάρια, οι άψητοι και ανάλατοι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια. Κανείς όμως δεν είχε αναφέρει ποτέ τίποτα για το αγαπημένο μας ποπ-κορν που πάντα το τρώγαμε με κάποιες ενοχές. Τελευταία έρευνα λοιπόν δείχνει πως το συγκεκριμένο σνακ πρέπει να έχει θέσει στην διατροφή μας γιατί είναι μια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών μεγαλύτερη ακόμα και από τα φρούτα και τα λαχανικά!
Γεμάτο με τις λεγόμενες πολυφαινόλες, την ουσία που βοηθάει στην μείωση της γήρανσης των κυττάρων αλλά και τον φλεγμονών είναι σίγουρα η νέα σούπερ τροφή για την ομορφιά μας.

Όμως προσοχή, ο τρόπος που το παρασκευάζουμε παίζει σημαντικό ρόλο γιατί κάλλιστα μπορεί να χάσει τον υγιεινό και ωφέλιμο χαρακτήρα του και να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Καταναλώστε λοιπόν σκέτο χωρίς βούτυρα και λάδια. Μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, όπου θα πρέπει να την κουνάτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σκάσουν οι σπόροι ή μέσα σε γυάλινο σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και σκεπασμένα με καπάκι. Και με τους δύο τρόπους μαγειρεύονται με την βοήθεια του θερμού αέρα.

Απολαύστε το σνακ που αγαπάτε και το οποίο είναι γεμάτο με ίνες και πρωτεΐνη χωρίς να έχετε πλέον ενοχές, αλλά σαφώς μην ξεχνάτε να λαμβάνετε και όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά σας!


Πηγή: jenny.gr