ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για το «πολυτελές» κελί της λογίστριας του Άκη

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2012, 10:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αντιδράσεις για το «πολυτελές» κελί της λογίστριας του Άκη
Facebook Twitter Whatsapp
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι συνθήκες κράτησης της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, στις φυλακές Κορυδαλλού.   
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι συνθήκες κράτησης της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, στις φυλακές Κορυδαλλού.    Οι κρατούμενες κάνουν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση, υποστηρίζοντας πως κρατείται μόνη της σε θάλαμο 30 τ.μ., σε πτέρυγα χωρίς θορύβους, και πως οι γυναίκες που διέμεναν σε αυτόν μεταφέρθηκαν σε άλλα κελιά, στα υπόγεια των φυλακών.  

Σύμφωνα με το «Έθνος», στον συγκεκριμένο θάλαμο στην Γ' πτέρυγα των φυλακών βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα οι κρατούμενες που πάσχουν από AIDS.  

«Ο θάλαμος αυτός θεωρείται ησυχαστήριο και βρίσκεται στην "αριστοκρατική" περιοχή των φυλακών, όπου οι συνθήκες είναι πιο ανθρώπινες, γιατί δεν έχει φασαρία» δήλωσαν στην εφημερίδα κρατούμενες των φυλακών.  

Οι ίδιες κατήγγειλαν και τις συνθήκες μεταφοράς της λογίστριας του πρώην υπουργού στις φυλακές. «Δεν φτάνει που οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς χειροπέδες, αλλά της κουβαλούσαν οι αστυνομικοί τον σάκο. Εμείς γιατί τον μεταφέρουμε μόνες μας;» είπαν.