Πραγματοποίηθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, για τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ. Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος πρυτάνεις, εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών, πρόεδροι των ΤΕΙ καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου.
Ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης υποδεχόμενος τα μέλη της επιτροπής επισήμανε ότι κρίθηκε αναγκαίο να συγκροτηθεί η επιτροπή με σαφή σκοπό την εφαρμογή του νόμου και τους ζήτησε να συζητήσουν πως θα μπορέσουν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας δυσκολίες και δυσλειτουργίες, την εφαρμογή του νόμου.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι τυπική η εργασία της επιτροπής, αλλά είναι θέμα ουσίας. Μάλιστα θύμισε και την συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, μαζί με τον οποίο είχε παρακαλέσει τους πανεπιστημιακούς «να έχουμε μέσα από έναν διάλογο, που είναι προφανές ότι θα υπάρξει, με ανταλλαγή απόψεων, την εισήγησή σας, μέχρι την 15η Μαΐου, ώστε να μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε».

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή κατάσταση στη χώρα, σημειώνοντας: «Θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία, η οποία μαστίζεται σήμερα από μία πρωτοφανή κρίση προσβλέπει και δικαιούται να προσβλέπει στα πανεπιστήμια, να σταθούν κοντά της, να τη βοηθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή λειτουργία και ηρεμία στα πανεπιστήμια και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να στηρίζουμε με τον επιστημονικό τρόπο, με όλη τη δυνατότητα ανάπτυξης που παρέχουν τα πανεπιστήμια, αυτήν την χειμαζόμενη κοινωνία», τόνισε ο υπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση στα AEI.

TAGS