Νεα ισχυρή κυβερνοεπίθεση από Έλληνες υποστηρικτές της ομάδας Anonymous πραγματοποιήθηκε πρίν απο μερικές ημέρες σε Δηματολόγια, πανεπιστήμια και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι άγνωστοι hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα.

Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελληνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Έπειτα απο ιδιαίτερα χρονοβόρα αξιολόγηση των δεδομένων που πραγματοποιήσε η συντακτική ομάδα, διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα που εκθέτουν οι Έλληνες Anonymous αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αναφορικά με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, φαίνεται οτι τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει αφορούν εξ ολοκλήρου την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προυπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

Οι Hackers στρέφονται εναντίον του ηλεκτρονικού φακελώματος υποδεικνύοντας οτι τα δεδομένα που διαχειρίζονται κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμοί κάθε άλλο παρα ασφαλή είναι. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι οτι αναφέρουν πως διαθέτουν πλήρη πρόσβαση σε δήμους, υπουργεία, πολεοδομίες, τηλεφωνικά κέντρα κρατικών υπηρεσιών (πιθανόν με δυνατότητα παρακολούθησης συνδιαλέξεων), κρατικές κάμερες ασφάλειας κ.α.

Στο μήνυμα τους δίνουν πολιτική διάσταση αναφερόμενοι ευθέως σε μίζες και ρέμουλες υπερ εταιρειών για δημόσια έργα ενώ καλούν τους Έλληνες πολίτες στις επερχόμενες εκλογές στις 6 Μαΐου να καταψηφίσουν και να φερθούν όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «σαν άνθρωποι και όχι σαν αριθμοί».


Πηγή: secnews.gr
TAGS