Προθεσμία για να απολογηθεί στις 30 Απριλίου ζήτησε και πήρε ο εκδότης Γιώργος Κουρής, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίς το πρωί της Τρίτης για χρέη προς το Δημόσιο. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο αλλά μετά την αναβολή της υπόθεσής του, αφέθηκε ελεύθερος. Ο κ. Κουρής εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους οργισμένος για τη σύλληψή του, μάλιστε σε μια χαρακτηριστική κίνηση πέταξε μακριά το μπαστούνι που κρατούσε.   

Προσερχόμενος στον εισαγγελέα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «στους πολιτικούς που κλέβουν δεν φοράνε χειροπέδες, φοράνε μόνο στους ανθρώπους που εργάζονται και δημιουργούν» και σημείωσε: «Το δημόσιο μου χρωστάει και δεν του χρωστάω».  

Ο εκδότης συνελήφθη το πρωί κατόπιν εντολής του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού για να καταλήξει στον εισαγγελέα.

Όπως ειπώθηκε στο Αυτόφωρο, ο κατηγορούμενος έχει, ήδη, υποβάλει σχετική αίτηση στην Εφορία και αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς πλέον οι σχετικές προσφυγές, βάση του νέου νόμου, κρίνονται από την 16η Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών.

Εκτός της δικαστικής αίθουσας επικράτησε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από τον, ιδιοκτησίας του Γ. Κουρή, τηλεοπτικό σταθμό Alter, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών.

Ο Γιώργος Κουρής σε δηλώσεις του, μετά την αναβολή της δίκης, προανήγγειλε ότι «σήμερα κλείνει το Alter, εξαιτίας λίγων ανεγκέφαλων εργαζομένων, οι οποίοι "τα έπαιρναν" από κάποιους. Να πάνε εκεί, τώρα, να δουλέψουν» είπε. Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους εργαζόμενους του Alter, ο εκδότης συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ πούλησα δύο κτήματα 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα έδωσα (τα χρήματα) και τα φάγατε...».

Η φράση αυτή του κ. Κουρή εξόργισε τους εργαζόμενους, οι οποίοι του φώναξαν «η εποχή Αντρέα πέρασε, ήρθε η ώρα του Κορυδαλλού, μαζί με τον 'Ακη».