Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης δεσμεύθηκε ότι θα λάβουν το εκλογικό επίδομα όσοι εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία και φυσικά και οι δημοτικοί υπάλληλοι, που θα εργαστούν για τις εκλογές. Ο κ. Γιαννίτσης, είπε για το εκλογικό επίδομα ότι συνεχώς προκύπτουν ζητήματα με το θέμα αυτό, αλλά επιλύονται. Έκανε λόγο για δραστική μείωση στον αριθμό των δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος. Μόνο στο υπουργείο Εσωτερικών η μείωση αυτή θα φτάσει στο 45%, είπε και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει σοβαρή μείωση στον αριθμό των δικαιούχων και στα άλλα υπουργεία, ενώ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους απειλούν με κινητοποιήσεις εν μέσω της προεκλογικής περιόδου ή της εκλογικής διαδικασίας (όπως η ΠΟΕ- ΟΤΑ). Χαρακτήρισε ως «μικροεκβιασμούς» τα όσα ακούγονται για κινητοποιήσεις από ομάδες εργαζομένων που ζητούν το εκλογικό επίδομα, τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε στο εμπρός μέρος του μυαλού μας ότι το εκλογικό επίδομα προέρχεται από μειώσεις μισθών και συντάξεων, από φόρους και περιστολή δαπανών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι» και συμπλήρωσε πως «πρέπει να έχουμε συνείδηση σε ποιο κλίμα λειτουργούμε».

Για το κόστος των εκλογών, ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι οι φετινοί πόροι που θα διατεθούν είναι μειωμένοι κατά 25% σε σχέση με πρόσφατες εκλογές και πως το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.