Στις 2 μετά το μεσημέρι, της ερχόμενης Δευτέρας, 30 Απριλίου 2012, το κλιμάκιο της Interpol στα Σκόπια θα παραδώσει στα σύνορα (Εύζωνες) τον Μάκη Ψωμιάδη, στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol.   Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Σκοπίων έκανε τελικά δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, που είχε υποβάλλει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.  

Ο κ. Παπαϊωάννου, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είχε διαβιβάσει αίτημα προς τον ομόλογο της ΠΓΔΜ για την έκδοση του κ. Ψωμιάδη στη χώρα μας.  

Ο κ. Ψωμιάδης, στις 9 Νοεμβρίου 2011, συνελήφθη από την Αστυνομία της γείτονος, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Στη συνέχεια, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων είχε διατάξει την προφυλάκισή του.  

Από τότε εκκρεμούσε η έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία, όμως, τελικά ξεπεράστηκαν και αναμένεται η έκδοσή του.  

Σε βάρος του κ. Ψωμιάδη εκκρεμούσε το διάστημα εκείνο, το, από 27.9.2011, ένταλμα σύλληψης, του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ από 27.9.2011 εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ίδιο ανακριτή, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (βούλευμα 3150/2011).  

Ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε "στημένα" παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: «1) της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωση, 2) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, 3) της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και 4) της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση».