Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στην Ήπειρο και δημοσιογράφου, Βασίλη Χήτου με αφορμή σημερινό δημοσίευμα που παρουσιάζει τον ίδιο, να έχει έμμισθη σχέση με τη ΕΥΠ.   Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο δημοσιογράφος εμφανίζεται να λαμβάνει τον προηγούμενο Ιανουάριο από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30.000 ευρώ για «προσφερθείσες υπηρεσίς το Β' εξάμηνο του 2011».

Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και την απόδειξη της υποτιθέμενης πληρωμής, όπου φέρεται να υπογράφει ο δημοσιογράφος ως εισπράξας.

 
«Δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Πάνο Καμμένο και χτυπούν εμένα. Είναι πλαστή η απόδειξη που παρουσιάζει η εφημερίδα, και κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο, να με ρωτήσει», ανέφερε σήμερα το πρωί στον Βήμα FM 99,5 σε έντονο ύφος ο κ. Χήτος και πρόσθεσε: «Αν αποδειχθεί οποιαδήποτε έμμισθη σχέση μου με την ΕΥΠ να δημεύσουν αμέσως την ακίνητη περιουσία μου».

Απέδωσε το δημοσίευμα στο γεγονός ότι ο ίδιος είναι σε θέση -όπως είπε- να κερδίσει την έδρα της Ν.Δ στα Ιωάννινα και συμπλήρωσε: «Καλώ τον διοικητή της Υπηρεσίας, κ. Μπίκα να δώσει απαντήσεις».

Εξάλλου, με δηλώσεις του και στον ΣΚΑΙ, ο κ. Χήτος υποστήριξε πως «είχε αντιπαλότητα με την ΕΥΠ εδώ και πολλά χρόνια».

Όπως είπε, η μοναδική φορά που επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΥΠ ήταν για να δοθούν διευκρινίσεις για δημοσίευμα της εφημερίδας όπου εργαζόταν τότε.


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ψευδές το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου

Ψευδές χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για έμμισθη σχέση υποψηφίου του κόμματος με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ .

Το δημοσίευμα είναι ψευδές, τόνισε μιλώντας στο Radio 9, και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος και προανήγγειλε σκληρή απάντηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Διαψεύδει και η ΕΥΠ- «Θα κινηθεί νομικά ο Διοικητής»

Η χρηματική απόδειξη στην οποία αναφέρεται το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με τίτλο «Έμμισθος της ΕΥΠ, υποψήφιος Βουλευτής» και κατά την οποία η ΕΥΠ φέρεται να έχει δώσει 30.000 ευρώ στο δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Χήτο είναι καθ’ ολοκληρία πλαστή και κατασκευασμένη. Συνακόλουθα δε, το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας διαψεύδεται στο σύνολό του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.   

Εντός της ημέρας, ο Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές κινήσεις. Ένα τόσο σοβαρό θέμα όφειλε να είχε διασταυρωθεί από την εφημερίδα,  πριν από τη δημοσίευσή του.

ΝΔ: Να διερευνηθεί σε βάθος η καταγγελία

Ουσιαστική και σε βάθος διερεύνηση της καταγγελίας η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη. «Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ε.Τ. ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία. Οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος».

Η απάντηση του Ελεύθερου Τύπου

Η εφημερίδα εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία υπερασπίζεται την  αυθεντικότητα του εγγράφου. «Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε σήμερα έγγραφο της ΕΥΠ με σφραγίδες και υπογραφές. Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού» ανέφερε η ανακοίνωση.

 

 


 

 

TAGS