Ένας 42χρονος Έλληνας συνελήφθη στην Κορινθία για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και κατασχέθηκαν πάνω από 169.000 πακέτα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Η ζημία σε βάρος του Δημοσίου από μη καταβολή των δασμών ξεπερνά τις 550.000 ευρώ. Ολα έγιναν χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, εντόπισαν και ακινητοποίησαν, στο 87ο χλμ. της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών (κόμβος Αρχαίας Κορίνθου), φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος.

Στη συνέχεια, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον χώρο φόρτωσης του οχήματος, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα πίσω από τελάρα με φρούτα και κατασχέθηκαν, 169.340 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το φορτηγό αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Η ζημία σε βάρος του Δημοσίου από μη καταβολή των δασμών υπολογίζεται από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στις 559.840 ευρώ.

Ο 42χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.