Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου ιερόσυλοι «χτύπησαν» το μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύπτριας το οποίο βρίσκεται κοντά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν τα λείψανα καθώς και άλλα ιερά αντικείμενα από τη Μονή. Οι δράστες αφού παραβίασαν συνολικά πέντε βαριές πόρτες και όλα τα συστήματα ασφαλείας έφτασαν στο εσωτερικό του Καθολικού της Ιεράς Μονής και άρπαξαν λειψανοθήκη με την κάρα της Αγίας Αναστασίας, λειψανοθήκη με το πόδι της Αγίας, λειψανοθήκη με αποτμήματα λειψάνων της Αγίας Αναστασίας, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Μοδέστου, ένα νεότερης τέχνης σταυρό ευλογίας που βρισκόταν πάνω στην Αγία Τράπεζα και μια άδεια λειψανοθήκη.

Φυσικά δε τους έφταναν μόνο αυτά και διέρρηξαν το παγκάρι από το οποίο αφαίρεσαν άγνωστο ποσό από τις προσφορές των πιστών καθώς επίσης και αντικείμενα προς πώληση από το εκθετήριο της Μονής. 

Να σημειωθεί ότι οι λειψανοθήκες χρονολογούνται μετά το 1830, δηλαδή μετά το ολοκαύτωμα της Μονής. 
Εντωμεταξύ, ο ηγούμενος της Μονής δηλώνει συγκλονισμένος και συντετριμμένος από την ανίερη πράξη των δραστών και τους καλεί να επιστρέψουν τα ιερά λείψανα.