Κατεπείγουσες εγκυκλίους για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαϊου απέστειλε στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ο οποίος ζητά την πιστή εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών και να αποτραπούν τα όποια παράδοξα μπορεί να προκύψουν. 
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απαιτεί την έγκαιρη επίδοση των διορισμών των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν Σαββατοκύριακο.

Σε περίπτωση που δεν επιδοθεί κάποιος διορισμός, ο δικαστικός επιμελητής θα πρέπει να συμπληρώσει βεβαίωση για τον λόγο που δεν έγινε η επίδοση, μαζί με το όνομα και το χρονολόγια σύνταξης της βεβαίωσης.

Επιπλέον, αρμοδιότητες της Αστυνομίας είναι η διαφύλαξη και ασφαλή μετακίνηση του εκλογικού υλικού , ενώ θα υπάρχει περιπολικό και δύο αστυνομικοί σε επιφυλακή σε περίπτωση που κάποιος δικαστικός αντιπρόσωπος δεν μπορεί να μεταβεί σταο εκλογικό τμήμα ή και για να εξετάσουν για ποιο λόγο δεν έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.