Τεράστια προβλήματα με έλλειψη βασικών ειδών αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου, οι οποίοι είναι επτά μέρες αποκλεισμένοι λόγω ανυπαρξίας ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Η αποδρομολόγηση από τις 14 Απριλίου του πλοίου που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο από τον Άγιο Ευστράτιο για Μύρινα, καθώς και η βλάβη του πλοίου «Ταξιάρχης» έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους κατοίκους οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τρόφιμα και φάρμακα.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος που δημιουργήθηκε, είναι το ότι πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέφερε φάρμακα και ψωμί στους αποκλεισμένους κατοίκους του νησιού, ενώ οι ψαράδες δεν μπορούν να διαθέσουν τα αλιεύματά τους.

Τα σχολεία στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου δεν άνοιξαν μετά το Πάσχα αφού δάσκαλοι και καθηγητές δεν μπορούν να μεταβούν σε αυτό.

Από σήμερα το δημαρχείο του νησιού τελεί υπό κατάληψη, ενώ οι κάτοικοι κήρυξαν ανεπιθύμητους τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής σε επιστολή του στην αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, περιγράφει την κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί ως απελπιστική.

«Για μια ακόμη φορά βιώνουμε την αδιαφορία, την απαξίωση και την ανευθυνότητα της Πολιτείας προς τους ακρίτες κατοίκους του νησιού μας. Συνεχίζουμε για δεύτερη εβδομάδα χωρίς συγκοινωνία μετά τη βλάβη του πλοίου “Ταξιάρχης” και τη μη δρομολόγηση άλλου πλοίου για την αποκατάσταση της έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένης συγκοινωνίας μας», αναφέρει στην επιστολή.

Η αρμόδια υπουργός έχει προεκλογικές ασχολίες....