Απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή παρέδωσε σήμερα το πρωί η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού, κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Όλα τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού στη Δεινοκράτους προέρχονται από την προσωπική εργασία της Αρετής Τσοχατζόπουλου και τα πάντα είναι δηλωμένα στην εφορία», δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή ο δικηγόρος της κόρης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος.   

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε επίσης ότι η πελάτισσά του δεν έχει καμία σχέση με τις offshore εταιρείες.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαίου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο της Αστέριο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα- μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων. Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε την εταιρεία του Οικονομίδη προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή. Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.