Πρωτοφανή και μαφιόζικα χτυπήματα και στην Κρήτη! Είχαν βάλει βόμβα στο αυτοκίνητο ενός στελέχους της φυλακής Αλικαρνασού αλλά από σύμπτωση αυτή δεν εξερράγη! Η μεγάλης ισχύος βόμβα σύμφωνα με ειδικούς της αστυνομίας εάν είχε εκραγεί θα προκαλούσε ανυπολόγιστη καταστροφή στα γύρω σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ θα υπήρχαν σίγουρα και ανθρώπινα θύματα.
Ο εντοπισμός της προκάλεσε τον....τρόμο ταυτόχρονα και τον έντονο προβληματισμό στους αξιωματικούς της
αστυνομίας που κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, αφού η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε
ήταν τεράστια και θα σκόρπιζε τον όλεθρο και το θάνατο. Και λένε πως δεν πρόκειται για ένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά ενδεχομένως για μια πράξη θανάτου εναντίον του σωφρονιστικού υπαλλήλου που δείχνει μίσος προς το πρόσωπο του, άγνωστο όμως μέχρι στιγμής γιατί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε χθες τις μεσημεριανές ώρες. Δεν βρέθηκε από τον ίδιο τον σωφρονιστικό υπάλληλο, αλλά από έναν γείτονά του. Ο υπάλληλος της φυλακής έλειπε από το σπίτι του όταν βρέθηκε η βόμβα.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος χθες νωρίς το πρωί έφυγε από την οικία του που βρίσκεται σε προάστιο του Ηρακλείου για να πάει στη δουλειά του. Πήγε στο ανοικτό γκαράζ όπου είχε σταθμεύσει το μαύρου χρώματος Ι.Χ του. Μπήκε κανονικά στο αυτοκίνητό του κι έφυγε για την Αλικαρνασσό,  χωρίς να καταλάβει ότι ακριβώς κάτω από το αυτοκίνητό του κρυβόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Το πάρκινγκ έχει δύο θέσεις για στάθμευση. Έτσι αρκετές ώρες μετά ένας γείτονας του υπαλλήλου της φυλακής είδε μια νάιλον μπλε σακούλα στο σημείο όπου ο σωφρονιστικός υπάλληλος σταθμεύει το αυτοκίνητό του. Πλησίασε και αναγνώρισε ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός. Αμέσως ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και πυροτεχνουργός, ο οποίος «εξουδετέρωσε» τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο για να υποβληθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους ειδικούς.

Μάλιστα ο υπάλληλος της φυλακής ενημερώθηκε σχετικά ενώ βρισκόταν στη φυλακή και σε χρόνο μηδέν βρέθηκε έξω από το σπίτι του για να πληροφορηθεί και ο ίδιος τι συμβαίνει.Πηγή: cretalive.gr