Προφυλακίστηκε σήμερα η κόρη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακριτής και εισαγγελέας την έκριναν ύποπτη φυγής εξαιτίας του γερμανικού της διαβατηρίου ενώ στις φυλακές οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Κορυδαλλού. Nωρίτερα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες που τις έχουν απαγγελθεί.
Ταυτόχρονα, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το γραφείο του ανακριτή, ο δικηγόρος της κόρης του Άκη, Μιχάλης Δημτρακόπουλος τόνισε πως «όλα τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού στη Δεινοκράτους προέρχονται από την προσωπική εργασία της Αρετής Τσοχατζόπουλου και τα πάντα είναι δηλωμένα στην εφορία».

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε επίσης ότι η πελάτισσά του δεν έχει καμία σχέση με τις offshore εταιρείες.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων.

Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε στην κατασκευαστική εταιρεία προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή.