Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή, η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η κατηγορουμένη παρέδωσε στον ανακριτή υπόμνημα στο οποίο για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως ο πρώην υπουργός με την εξωχώρια εταιρία Torcaso. Σκληρή επίθεση Τσοχατζόπουλου κατά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. 'Οπως αναφέρεται στο υπόμνημα, το 2001 όταν ζήτησε από τον γαμπρό της να της εμβάσει ποσό τριών εκατ. δραχμών για να αποπληρώσει τα συνεργεία, εκείνος επειδή ήταν σε διακοπές εκτός Γερμανίας, ζήτησε αντ' αυτού να καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό της ο πρώην υπουργός. Το επίμαχο έμβασμα έχει ως καταθέτη την εταιρία Torcaso.

Η Αικατερίνη Σταμάτη αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται και υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζεται ως επαγγελματίας εγκληματίας απλώς και μόνο «γιατί έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου» χρήματα.

Στο μεταξύ, ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης που είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα, τελικά ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο, οπότε απολογείται και η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Τσοχατζόπουλος: «Χτυπήστε εμένα και όχι την οικογένειά μου»

Επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπελυσε με ανακοίνωση ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορώντας τα δύο κόμματα για «ανθρωποφαγία», τονίζοντας ότι δεν φέρουν ευθύνη τα μέλη της οικογένειάς του, ενώ την ίδια ώρα, η κόρη του Αρετή κάνει λόγο για «τυπικές σχέσεις» με τον πατέρα της στο υπόμνημά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην υπουργού:

«Αποδέχεται η σημερινή ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μια και βρίσκονται μπροστά στις κάλπες, τη μέθοδο της πολιτικής ανθρωποφαγίας και εξόντωσης των εσωκομματικών αντιπάλων με κάθε μέσο, πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά; Είμαι βέβαιος, όπως ο καθένας μας, ότι θα την καταδικάσουν απερίφραστα!

Στην πράξη όμως συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού «τα έκαναν πλακάκια» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, από κοινού σχεδίασαν και εκτέλεσαν την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία, που αποτελεί πρωτοφανή πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα σε βάρος μου, μια και το Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΕΔ κήρυξε αμετάκλητα την δίωξη αυτή ως απαράδεκτη και ανυπόστατη.

Δεν αρκέστηκαν, όμως, στη δική μου, σε «ζωντανή σύνδεση», σύλληψη και φυλάκιση. Δεν αρκέστηκαν στη διαρκή κατασυκοφάντηση και διαπόμπευση εμού και της οικογένειάς μου για ανυπόστατες κατηγορίες, αλλά εφαρμόζοντας στην πράξη τη «μαύρη» θεωρία της «οικογενειακής ευθύνης» επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση των όποιων προεκλογικών οφελών με μια παρωδία «κάθαρσης», που μετατρέπει πλέον τη δική μου δίωξη σε πολιτικό και επικοινωνιακό «κανιβαλισμό» σε βάρος αθώων. Η προσωρινή κράτηση της κόρης μου Αρετής, χωρίς τους λόγους που απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και η διαπόμπευση της με την προφυλάκισή της, με μόνο της «αμάρτημα» ότι είναι κόρη μου και φέρει το όνομά μου, ξεπερνά κάθε όριο και μας γυρίζει σε εποχές που όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Διερωτώμαι, αυτοί που δεν δίστασαν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στον όλεθρο, τι άλλο θέλουν; Εμένα ήθελαν να οδηγήσουν στο σύγχρονο «Κολοσσαίο» της κρίσης και της καταστροφής της χώρας μας. Εμένα επέλεξαν. Εδώ είμαι. Ας χτυπήσουν έμενα λοιπόν και ας μην εμπλέκουν τα μέλη της οικογένειάς μου που ουδεμία ευθύνη φέρουν. Αιδώς Αργείοι.»
Σχετικά Θέματα:
 

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία της και η κόρη του Άκη, Αρετή Τσοχατζοπούλου