Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Η κ. Σταμάτη απολογούνταν έως αργά το απόγευμα και λίγο μετά τις 20:00 οδηγήθηκε στις φυλακές. Νωρίτερα απορρίφθηκε  η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε σήμερα κατά του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, που έχει αναλάβει την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατηγορώντας τον ότι μεροληπτεί σε βάρος της. Σύμφωνα με την ίδια, πριν δύο μέρες και πριν η ίδια απολογηθεί, εξέδωσε διάταξη δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων στην οποία διατυπώνει την βεβαιότητά του για την διάπραξη των αδικημάτων που της αποδίδονται. 

Η Βίκυ Σταμάτη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να δέχθηκε ο άλλοτε ισχυρός πολιτικός για τις προμήθειες δύο όπλων. Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι τα οικονομικά ήταν αποκλειστική ευθύνη τού συζύγου της και ότι η ίδια δανειοδοτήθηκε για το ακίνητο της Ακρόπολης, επειδή, λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε να λάβει δάνειο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η κυρία Σταμάτη, στο απολογητικό υπόμνημα, που παρέδωσε στον ανακριτή, επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε συνεργαστεί η συναλλαγεί με υπεράκτιες εταιρείες, πλην της Νobilis, από την οποία αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη και τονίζει ότι ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της κάτι επιλήψιμο.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μια γυναίκα, όπως εγώ με την όποια παιδεία και αγωγή μου, γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν τον σύζυγό μου, στη θέση που βρισκόταν, τη διαδρομή που είχε, τη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν, θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του, ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική - πολιτική του δράση. Ήμουν ένας πιστός, αφοσιωμένος άνθρωπος στον σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μου ανεξαρτήτως οιουδήποτε κόστους και τιμήματος».

Οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη χαρακτήρισαν «σκληρή», «ανάλγητη», «εξοντωτική» και «άδικη» την απόφαση για προσωρινή κράτηση της εντολέως τους. Όπως τόνισαν «είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που μένει χωρίς τη μητέρα και χωρίς τον πατέρα του».

Νωρίτερα, νέο φραστικό επειδόσιο κατά της κ. Σταμάτη σημειώθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μια πολίτης που την αναγνώρισε, την πλησίασε και της είπε: «Ντροπή σου, έπρεπε να είσαι πιο σεμνή». Η κυρία Σταμάτη αντέδρασε έντονα και ζήτησε από έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο κτίριο να πάρει τα στοιχεία της γυναίκας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον skai.gr, νέα κατηγορία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση απέδωσαν οι δικαστικές αρχές στον Άκη Τσοχατζόπουλο, στον εξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα, μέλη της οικογένειας του και στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού.   

Παράλληλα, με διάταξη του ανακριτή δεσμεύτηκαν προσωρινά ακίνητα της ιδιοκτησίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του.

Την Παρασκευή απολογήθηκε και ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αξίζει να σημειωθεί πως ελεύθεροι αφέθηκαν η δικηγόρος- εκπρόσωπος της Nobilis και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη. Συνολικά έχουν προφυλακιστεί επτά άτομα άτομα για την υπόθεση. Στον Κορυδαλλό βρίσκονται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας. 


Σχετικά Θέματα:


Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη

Ελεύθερη χωρίς όρους η δικηγόρος- εκπρόσωπος της Nobilis για την υπόθεση του Άκη

H θεία της Βίκυς «καίει» Άκη για την Torcaso