Συνελήφθησαν 20 άτομα, οι περισσότεροι οδηγοί βυτιοφόρων και αναζητούνται άλλα πέντε άτομα για υπόθεση υπεξαίρεσης από καύσιμα σε βάρος του Δημοσίου.  Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένα άτομο και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 10 ατόμων στα οποία συμπεριλαμβάνεται και Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας για το αδίκημα της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

Η σπείρα, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταφοράς - διακίνησης υγρών καυσίμων και τα μέλη της κατηγορούνται ότι ως οδηγοί των βυτιοφόρων, σε καθημερινή βάση παραλάμβαναν ποσότητες υγρών καυσίμων από εταιρείες πετρελαιοειδών της Θεσσαλονίκης, τις οποίες όφειλαν στη συνέχεια να παραδίδουν σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.
 
Ωστόσο, οι οδηγοί των βυτιοφόρων, αντί να μεταφέρουν στα πρατήρια τις ποσότητες των υγρών καυσίμων υπεξαιρούσαν μέρος αυτών, αποθηκεύοντας τις ποσότητες σε βυτία και κοντέινερ, τα οποία βρίσκονταν σε μάντρα στάθμευσης αυτοκινήτων που είχαν νοικιάσει. Στη συνέχεια μεταπωλούσαν τα υπεξεραιθέντα καύσιμα σε ιδιώτες αποκομίζοντας πολλά χρήματα.

Εκτιμάται ότι η ποσότητα των υγρών καυσίμων που υπεξαιρούταν ανά ημέρα ανέρχεται σε 2.300 λίτρα περίπου!

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία και Υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε., βρέθηκαν στην μάντρα που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο και στην κατοχή των συλληφθέντων:

12.365 λίτρα διαφόρων ειδών καυσίμων, χρηματικό ποσό των 7.320 ευρώ, μία φυγόκεντρος αντλία απάντλησης καυσίμων, πλήθος πλαστικών σφραγίδων των εταιρειών διανομής πετρελαιοειδών, τις οποίες παραβίαζαν από τις θύρες σφράγισης των βυτίων.