Έλεγχος σε διαμερίσματα του Κέντρου της Αθήνας, τα οποία αποτελούν κίνδυνο εστιών μόλυνσης εξαιτίας της διαμονής υπεράριθμων μεταναστών, πραγματοποιήθηκε και σήμερα από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), του Δήμου Αθηναίων και του αρμόδιου Εθνικού Φορέα για τα Λοιμώδη Νοσήματα (Κ.Ε.ΕΛ.Π.ΝΟ), με την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών. Προσήχθησαν συνολικά 33 μετανάστες, διότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

Ειδικότερα, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν:

Σε ισόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 30 τ.μ., της οδού Σκαλιστήρη, όπου βρέθηκαν συνολικά δεκατρείς μετανάστες. Η έρευνα στο διαμέρισμα αυτό πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία της ιδιοκτήτριας.

Σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 10 τ.μ., της οδού Κασσαβέτη, όπου βρέθηκαν τέσσερις μετανάστες και ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών.

Σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 10 τ.μ., της οδού Πάτμου, όπου βρέθηκαν τέσσερις μετανάστες.

Σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, εμβαδού 60 τ.μ., της ίδιας πολυκατοικίας της οδού Πάτμου, όπου βρέθηκαν δώδεκα μετανάστες.

Τα τρία σπίτια που ερευνήθηκαν ασφαλίστηκαν και τα κλειδιά έχουν παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Τα στοιχεία των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων αναζητούνται μέσω των Οικονομικών Υπηρεσιών

Οι έλεγχοι διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας από τα μικτά κλιμάκια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.