Μετά τους πρώτους 56 παράνομους μετανάστες που μεταφέρθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της Αμυγδαλέζας, σήμερα αναμένονται και οι υπόλοιποι προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 220. Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από τους κατοίκους ενώ η μεταφορά γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα. Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο δήμος Αχαρνών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν εκεί πάνω από 160 παράνομοι μετανάστες, ενώ μέχρι τις 15 Μαϊου αναμενονται να φτάσουν περίπου 1.200 άνθρωποι. 

Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια του Κέντρου Λοιμωδών (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις στους κρατουμένους, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιούν περιπολία πέριξ του κέντρου δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, προς αποφυγή επεισοδίων από τους κάτοικους της περιοχής, οι οποίοι και πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Ακαδημία.

Εξώδικο από τον δήμο Αχαρνών

Προεκλογικό πυροτέχνημα χαρακτήρισε τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Χρύσανθος Κόνταρης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Είπε ότι ήδη έχουν αποσταλεί εξώδικα τόσο στην αστυνομία όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Χρυσοχοΐδης: «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»


«Από σήμερα, το πρώτο κλειστό Κέντρο Φιλοξενίας λειτουργεί στην Αμυγδαλέζα. Έχει ήδη αρχίσει η μεταφορά των πρώτων παράνομων μεταναστών. Με αυτό τον τρόπο στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι» είπε μεταξύ άλλων την Κυριακή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα Βριλήσσια.

«Σέβομαι απόλυτα τις αγωνίες και τους φόβους των τοπικών κοινωνιών. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας και δουν ότι η εγκληματικότητα περιορίζεται και οι συμμορίες δεν έχουν πια έδαφος να κινηθούν. Δεν θα κάνουμε τη χάρη αυτών που θέλουν μια Πολιτεία άπραγη, γυμνή και ανοχύρωτη, για να λεηλατούν σε βάρος της. Τηρούμε τη νομιμότητα, εφαρμόζουμε ευρωπαϊκές λύσεις, προστατεύουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα διαθέτει συντεταγμένη Πολιτεία με υποδομές και πολιτικές, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» σχολίασε την Κυριακή μέσω Facebook.

Για θεσμική βία εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών 
Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μενίδι, περιοχή όπου εκλέγεται.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο υπουργός της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστυνομίας εις βάρος άλλου υπουργού, ενώ χαρακτήρισε τη λύση των κοντέινερς, ως χωρών διαμονής, «παράνομη ενέργεια», καθώς –όπως υποστήριξε- οι οικίσκοι προορίζονται για σεισμοπαθείς, ενώ ανέφερε ότι τίθεται νομικό ζήτημα και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου. Τέλος, κατήγγειλε ότι το πρωί του Σαββάτου απαγορεύτηκε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων να εισέλθει στο κέντρο κράτησης, με τη δικαιολογία ότι η εκεί Σχολή της Αστυνομίας είναι εκτός λειτουργίας.