Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρωσίδα οροθετική ιερόδουλη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. H ιερόδουλη, που εργαζόταν παράνομα σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκε θετική στον ιό του ΑIDS κατά τη διάρκεια υγειονομικών ελέγχων από κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο σχετικής υγειονομικής διάταξης του υπουργείου Υγείας. H ρωσίδα ιερόδουλη η οποία κατηγορείται για κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την κατηγορία και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι πάσχει από AIDS. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά τον έλεγχο στον οίκο ανοχής διαπιστώθηκε ακόμη ότι λειτουργούσε παράνομα και ότι οι εργαζόμενοι δεν διέθεταν άδεια άσκησης επαγγέλματος και ειδικά βιβλιάρια υγείας. Ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής έχει σφραγισθεί επτά φορές τα τελευταία δύο χρόνια.

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στη γραμμή του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πάνω από 600 κλήσεις από άνδρες που επισκέφτηκαν το τελευταίο διάστημα τον οίκο ανοχής, στην οδό Φωκαίας 22 στο κέντρο της Αθήνας, και συνευρέθηκαν με την 22χρονη Ρωσίδα φορέα του AIDS έχει δεχτεί το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, πολλοί άνδρες δέχτηκαν προληπτική φαρμακευτική αγωγή, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι τουλάχιστον 15 άνδρες παραδέχτηκαν ότι συνεβρέθησαν με την Ρωσίδα χωρίς καμία προφύλαξη.

Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι επισκέφθηκαν τον παραπάνω οίκο ανοχής κατά τους τελευταίους έξι μήνες, να επικοινωνήσουν για οδηγίες:
  • στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222 
  • στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι οι χωρίς άδεια οίκοι ανοχής στην Αθήνα, είναι περισσότεροι από 500 και καλεί σε συνεργασία με την εισαγγελία και τις αστυνομικές αρχές, που δημοσιοποίησαν τη φωτογραφία και τα στοιχεία της νεαρής γυναίκας, όλους όσοι συνευρέθηκαν μαζί της στον παράνομο οίκο ανοχής στην οδό Αχαρνών, όπου εργαζόταν, να υποβληθούν το συντομότερο σε ιατρικές εξετάσεις. 
TAGS