«Δεν υπάρχει θέμα κατεδάφισης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή σέβεται απόλυτα το ισχύον θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο Ο κ. Καμίνης συμπληρώνει πως «η δημοτική αρχή τηρεί όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και της ιστορικής ομάδας. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, εκείνοι που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα με πράξεις και παραλείψεις τους να εμφανίζονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου ως τιμητές».

Η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων έρχεται να απαντήσει σε ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, σύμφωνα με την οποία «ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με κατασκευαστική εταιρεία καλεί να προχωρήσουμε (ο Παναθηναϊκός) στην υπογραφή νέας σύμβασης, στην οποία θα καθορίζονται οι όροι κατασκευής των λοιπών -εκτός γηπέδου- αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού (δηλ. κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών 1.688 θέσεων, ανοιχτή πισίνα και αίθουσες για τα λοιπά αθλήματα) με υποχρέωσή μας την άμεση εκκένωση προκειμένου να κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας.

Η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. αμέσως μετά την εκλογή της, επελήφθη του θέματος και απάντησε τόσο στο ΥΠΕΚΑ όσο και στο δήμο Αθηναίων, αλλά και στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, ότι ο Παναθηναϊκός Α.Ο. είναι ο αδιαφιλονίκητος κύριος, νομέας και κάτοχος του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας».

Ο Παναθηναϊκός καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων με επιστολή του προς τον σύλλογο στις 20 Απριλίου «εμφανίζεται να θέτει για πρώτη φορά θέμα ιδιοκτησίας του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας αγνοώντας γνωστά έγγραφα, πράξεις και συμβάσεις, έχοντας προφανώς εσφαλμένη ενημέρωση».