Επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος του newpost για σκάνδαλο με φακελάκια των γιατρών του ΙΚΑ!

Όπως πρώτο το ΝP έγραψε χθες μυστική συνάντηση  με το γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη είχε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος έδωσε εντολή στον κ. Καπελέρη να ερευνήσει τους γιατρούς του  ΙΚΑ για «φακελάκια».

Σύμφωνα με τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων "Τα Νέα" και "Το Βήμα", όργιο φοροδιαφυγής λαμβάνει χώρα στο ΙΚΑ με δεκάδες παχυλούς μισθούς γιατρών να ερευνούνται εξονυχιστικά από κλιμάκια του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, το "Βήμα" αναφέρει ότι τους «πρωταθλητές» στη συνταγογράφηση φαρμάκων έχει στα χέρια της η διοίκηση του ΙΚΑ. Πρόκειται για έναν κατάλογο με 200 ονόματα γιατρών όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι επί τρεις μήνες, δηλαδή από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2010, κατέκλεβαν το Ιδρυμα γράφοντας αβέρτα ακόμη και σκευάσματα άσχετα με την ειδικότητά τους, βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ... «Η Ελλάδα ξόδευε για φάρμακα όσα μια χώρα με τον πληθυσμό της Ισπανίας» επεσήμανε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου , αναφερόμενος στο φαινόμενο της υπερσυνταγογράφησης, κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Επίσης, σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Τα Νέα" αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας από τον περασµένο Φεβρουάριο. Μέχρι σήµερα έχει προβεί στον έλεγχο 2.250 ιδιωτών και νοσοκοµειακών γιατρών και τα ευρήµατα είναι εντυπωσιακά. Οι τραπεζικοί λογαριασµοί τους σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκαλύπτουν καταθέσεις από 1 έως και 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ορισµένοι από αυτούς, υπερβαίνοντας κάθε όριο προκλητικότητας, δήλωναν στην Εφορία εισοδήµατα ακόµα και κάτω από το αφορολόγητο όριο εξασφαλίζοντας έτσι και επιστροφή φόρου.

Η αρχή έγινε από τους 151 του Κολωνακίου, εκ των οποίων ένας στους πέντε δήλωσε στην Εφορία καθαρά ετήσια εισοδήµατα χαµηλότερα των 10.000 ευρώ, άλλοι τόσοι δεν ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ και µόνο 11 γιατροί δήλωσαν καθαρό εισόδηµα άνω των 100.000 ευρώ. Υπήρξαν µάλιστα τρεις γιατροί που ενώ διατηρούσαν ιατρείο σε µια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, δήλωσαν στην Εφορία καθαρό ετήσιο εισόδηµα από 300 έως 1.002 ευρώ.

Στη συνέχεια το ΣΔΟΕ άρχισε να ελέγχει τα δηµόσια νοσοκοµεία, τους γιατρούς του ΕΣΥ και τις σχέσεις µε ιδιωτικές εταιρείες και θεραπευτήρια για να διαπιστώσει ένα απίστευτο γαϊτανάκι υπερτιµολογήσεων, τριγωνικών συναλλαγών, έκδοσης πλαστών παραπεµπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων- µαϊµού, όπου η ζηµία του Ελληνικού Δηµοσίου θεωρείται σχεδόν ανυπολόγιστη.

Τα λαβράκια που έχει εντοπίσει αναδεικνύουν όργιο φοροδιαφυγής αλλά και διαφθοράς, καθώς σε ορισµένες περιπτώσεις εµπλέκονται ακόµα και υπάλληλοι υπουργείων.

Η χθεσινή δημοσίευση του newpost:

http://www.newpost.gr/politiki/item/1140