Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Ν. Σταυρακάκης στα όσα δήλωσε, πρόσφατα, η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, για τους πρυτάνεις.
Σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό η κ. Διαμαντοπούλου είχε αναφέρει ότι θεωρεί πως «η μεγαλύτερη νίκη του νόμου είναι το γενικό ξεσήκωμα και το μήνυμα που δόθηκε από την ελληνική κοινωνία» ότι κανείς υπουργός δεν μπορεί αν κάνει το χατίρι των πρυτάνεων, για τους οποίους συμπλήρωσε ότι «…με θράσος 1000 πιθήκων, ακόμα και σήμερα, λένε ότι αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, δεν θα τον εφαρμόσουν…».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ χαρακτηρίζει τα λόγια και το ύφος της υπουργού ως «κακόγουστα» και υποστηρίζει ότι «συνιστούν πολιτικό ατόπημα και ανεπίτρεπτη ενέργεια».

«Μπορεί κάποιος να κατανοήσει την ένταση και την κόπωση των ημερών. Όμως, σε αυτές ακριβώς τις κρίσιμες περιόδους, κρίνονται και οι κρίνοντες! Δεν πρέπει να διαφεύγει στην κυρία υπουργό ότι, σήμερα, το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο περικλείει ένα τεράστιο επιστημονικό δυναμικό, υψηλών προδιαγραφών και διεθνώς ανταγωνιστικό. Η ύπαρξη αυτού του ερευνητικού δυναμικού και, κυρίως, η βέλτιστη αξιοποίηση του από τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάταξη και τη σύγχρονη, ορθολογική ανάπτυξη της χώρας», εξήγησε ο κ. Σταυρακάκης.