current views are: 1

30 Απριλίου 2012
Δημοσίευση14:30

Σε απεργία πείνας προχώρησε η Βίκυ Σταμάτη

Απεργία πείνας άρχισε από το πρωί του Σαββάτου, αμέσως μετά την προφυλάκιση της η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Δημοσίευση 14:30’
αρθρο-newpost

Απεργία πείνας άρχισε από το πρωί του Σαββάτου, αμέσως μετά την προφυλάκιση της η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Απεργία πείνας άρχισε από το πρωί του Σαββάτου, αμέσως μετά την προφυλάκιση της η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Σύμφωνα με το συνήγορο της, Βασίλη Χειρδάρη, η κυρία Σταμάτη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κλαίει διαρκώς από τη στιγμή που πέρασε την πόρτα της φυλακής ενώ λέει συνεχώς ότι της λείπει πολύ το παιδί της και πως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την απεργία πείνας.

«Η κυρία Σταμάτη θεωρεί ότι ήταν άδικο αυτό που έγινε, δηλαδή, ένα παιδί 5 ετών να είναι μόνο του, χωρίς την μάνα του και τον πατέρα του. Είναι αποφασισμένη να το συνεχίσει. Είναι μια αμετάκλητη απόφαση που θα την τηρήσει μέχρις εσχάτων».

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας η κυρία Σταμάτη αναμένεται να καταθέσει στον ανακριτή αίτηση για την αποφυλάκισή της.

Στο θέμα της προφυλάκισης αναφέρθηκε και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «αυθαίρετη και απαράδεκτη» την απόφαση, «αδιαφορώντας ότι έτσι εγκαταλείπεται μόνο του το πεντέμισι ετών παιδί μας».

«Έτσι ολοκληρώνεται το σχέδιο εξόντωσης που οδηγεί στη διάλυση της οικογένειάς μου» τονίζει.

Η κ. Σταμάτη αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει ότι τα οικονομικά ήταν αποκλειστική ευθύνη τού συζύγου της και ότι η ίδια δανειοδοτήθηκε για το ακίνητο της Ακρόπολης, επειδή, λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε να λάβει δάνειο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στο απολογητικό υπόμνημα, που παρέδωσε στον ανακριτή, επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε συνεργαστεί η συναλλαγεί με offshore εταιρείες, πλην της Νobilis, από την οποία αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη και τονίζει ότι ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της κάτι επιλήψιμο.


σχετικα αρθρα