Δεμένους πισθάγκωνα, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν στην 20ή ημέρα απεργίας πείνας, μετέφερε η αστυνομία δύο κρατούμενους για την υπόθεση των Πυρήνων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, σύμφωνα με καταγγελία της γενικής συνέλευσης των γιατρών. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Απριλίου, και σύμφωνα με τους γιατρούς, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν συνοδεία πολυμελούς αστυνομικής δύναμης, τα μέλη της οποίας είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα με μαύρες κουκούλες και έφεραν βαρύ οπλισμό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν αυτές τις πρακτικές της αστυνομίας εντός των νοσοκομείων και σημειώνουν ότι το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί κι άλλες φορές στο Κρατικό Νίκαιας.

«Εμείς, οι Γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα και πρακτικές που προσβάλλουν την προσωπικότητα τόσο των ασθενών μας όσον και ημών των ίδιων, που υποχρεωνόμαστε να εκτελούμε το λειτούργημά μας κάτω από τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες και δηλώνουμε δεν θα επιτρέψουμε στο εξής να μετατραπεί το Νοσοκομείο μας σε θέατρο επίδειξης κρατικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας» αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης.

Πηγή: tovima.gr