current views are: 2

30 Απριλίου 2012
Δημοσίευση16:13

Άλλες τρεις ιερόδουλες με AIDS συνέλαβε η αστυνομία – Αγωνιώδες SOS από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τρεις ακόμα ιερόδουλες εντοπίσθηκαν σήμερα θετική στον ιό HIV, έπειτα από ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο κέντρο της Αθήνας.

Δημοσίευση 16:13’
αρθρο-newpost

Τρεις ακόμα ιερόδουλες εντοπίσθηκαν σήμερα θετική στον ιό HIV, έπειτα από ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο κέντρο της Αθήνας.

Τρεις ακόμα ιερόδουλες εντοπίσθηκαν σήμερα θετική στον ιό HIV, έπειτα από ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για δύο γυναίκες ελληνικής καταγωγής και μία βουλγαρικής.

Όπως έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι υγειονομικοί έλεγχοι στους οίκους ανοχής εξελίσσονται ομαλά και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα άρνησης στον επιβαλλόμενο έλεγχο.  

Αναφορικά με την 22χρονη ιερόδουλο που εντοπίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα θετική στον ιό του ΑIDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει:

«Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών της συγκεκριμένης εργαζόμενης. Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη, προκειμένου να λάβουν οδηγίες λόγω πιθανής έκθεσής τους στον ιό HIV. Στο 60% αυτών έχει συστηθεί να απευθυνθούν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων για περαιτέρω διερεύνηση.

Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση».  

Έως σήμερα έχουν ελεγχθεί υγειονομικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και χώροι όπου οι συνθήκες διαβίωσης μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή για την υγεία των διαμενόντων εκεί, σε οκτώ πολυκατοικίες, και βρέθηκαν σε έντεκα διαμερίσματα εκατόν δέκα πέντε αλλοδαποί, από τους οποίους τριάντα εννέα στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.  

Το κέντρο τονίζει ότι «με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (αύξηση του AIDS στο γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση στον κλειστό πληθυσμό των χρηστών στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεπερνά το 1250%)» εφιστά την προσοχή του γενικού πληθυσμού και υπενθυμίζει:

• O HIV μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων υγρών τα οποία είναι:
1. Αίμα
2. Σπέρμα
3. Προσπερματικά υγρά
4. Κολπικά υγρά
5. Μητρικό γάλα  

• Επικίνδυνες συμπεριφορές για τη μετάδοση του ιού HIV αποτελούν:
1. Σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.
2. Κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων.
3. Από τη μητέρα με HIV AIDS στο νεογνό.  

• Τρόποι προφύλαξης:
1. Χρήση προφυλακτικού σε κάθε είδους σεξουαλική επαφή από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της επαφής, αλλάζοντας προφυλακτικό για κάθε διαφορετική επαφή.
2. Αποφυγή κοινής χρήσης αιχμηρών αντικειμένων και κυρίως συρίγγων.
3. Αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση δύο μη μολυσμένων συντρόφων.
4. Προγεννητικός έλεγχος στη μη μολυσμένη γυναίκα.  

• Το τεστ για το HIV AIDS μπορεί να πραγματοποιηθεί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων δωρεάν καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βάθη.  

Για περισσότερες πληροφορίες για το τεστ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ή την τηλεφωνική γραμμή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για ανώνυμη και εμπιστευτική πληροφόρηση.

• στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
• στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054
• Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339  
Αναφορικά με γενικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη απευθυνθείτε επίσης:
• Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000- www.keelpno.gr
• Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail) : info@keelpno.gr
• ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139
• Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
• Γραμμή για τη Δημόσια Υγεία ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο ΕΠΙΧειρήσεων): 210-5212054
• ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


σχετικα αρθρα