Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται αύριο ο Μάκης Ψωμιάδης, κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.  Ο Μάκης Ψωμιάδης σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης, τα οποία είχαν εκδοθεί σε βάρος του για τον κεντρικό ρόλο που του αποδίδεται στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» ποδοσφαίρου.

Αρχικά οδηγήθηκε στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων Ευ. Παντιώρα, για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ακολούθως στην Ευελπίδων, στον εισαγγελέα εκτέλεσης, ώστε να επικυρωθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του, που εκκρεμούσε σε βάρος του εδώ και μήνες.
Της έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη προηγήθηκε ένα «διπλωματικό θρίλερ» μεταξύ των Αρχών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, με επίκεντρο το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χωράς, που θα αναγραφεί στα έγγραφα.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αττική και απολογήθηκε στον ανακριτή για βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν τον διευθυντικό ρόλο που του αποδίδεται στην υπόθεση της χειραγώγησης αγώνων του ποδοσφαίρου και του παράνομου στοιχηματισμού. Αμέσως μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί. Τη λύση κλήθηκε να δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ωστόσο, ο κατηγορούμενος είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Τον περασμένο Νοέμβριο, συνελήφθη στα Σκόπια, όπου παρέμενε κρατούμενος.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς το πρώην «αφεντικό» της ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.
 
Σχετικό Θέμα: 

Στη ΓΑΔΑ κρατείται ο Μάκης Ψωμιάδης (βίντεο)