Ποινικό αδίκημα πρέπει να γίνει η σεξουαλική πράξη χωρίς προφύλαξη, είπε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, με αφορμή τα κρούσματα μετάδοσης του ιού του AIDS από εκδιδόμενες φορείς της νόσου.  Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι, αν οι ιερόδουλες ευθύνονται κατά 50%, η ευθύνη όσων συνευρίσκονται απροφύλακτα με αυτές ξεπερνά το 50%. Όπως εξήγησε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, η καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τ. Κρεμαστινού, 1.600 άνδρες έχουν τηλεφωνήσει έως στιγμής στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δώδεκα γυναικών που έχουν βρεθεί οροθετικές. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και, όπως τόνισε η κ. Κρεμαστινού, αυτοί που αγωνιούν είναι κυρίως νέοι άνθρωποι που δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό.

Μιλώντας για τους πελάτες των ιερόδουλων, οι οποίοι δεν παίρνουν προφυλάξεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για βαρύτατη αμέλεια, σημειώνοντας: «Αγνοείς τα πάντα, πηγαίνεις χωρίς προφύλαξη σε χώρους που ξέρεις ότι δεν ελέγχονται και μετά επιστρέφεις στη σταθερή σχέση σου, τη γυναίκα σου και την μολύνεις και αυτή.  Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι: « Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δε είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς προφύλαξη; Διακινδυνεύεις την οικογένεια σου;»».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ακόμη και ποινική ευθύνη για όσους ζητούν, έναντι υψηλού αντιτίμου συνήθως, να έχουν απροφύλακτες σεξουαλικές επεαφές με εκδιδόμενες γυναίκες. Σημειώνεται ότι αρκετά από τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες ημέρες αφορούσαν παντρεμένους άνδρες με οικογένειες. Οι άντρες, που τηλεφώνησαν, ήταν κυρίως ηλικιών 35 με 45 ετών.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στο κέντρο της Αθήνας. «Το κέντρο θα καθαρίσει» είπε και εξήγησε ότι δεν είναι προεκλογικά τα όσα λέγονται, καθώς, όπως υπογράμμισε «το φαινόμενο συνάντησε την πορεία της χώρας προς τις εκλογές και όχι οι εκλογές το φαινόμενο». Σημείωσε ότι είχε μιλήσει στο παρελθόν για την υγιεινομική βόμβα στην Αθήνα και είχε στείλει επιστολές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο κίνδυνος να ξεφύγει το πρόβλημα των μολύνσεων από το γκέτο του κέντρου είναι υπαρκτός και φαίνεται, σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει, καθώς παραδέχονται ότι, τον Σεπτέμβριο του 2010, το φαινόμενο ήταν μικρότερο αλλά η έλλειψη ελέγχου, καθώς και η αύξηση της ζήτησης, συνέβαλαν ώστε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η παράνομη πορνεία στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι, στις 20 Μαΐου, καταφθάνουν στην Αθήνα εκπρόσωποι από όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς υγιεινομικής επιτήρησης, προκειμένου να δοθεί λύση και να συμβάλουν με την τεχνογνωσία τους, ώστε το υπουργείο Υγείας να χτυπήσει στη ρίζα του το ανησυχητικό πλέον φαινόμενο της ανεξέλεγκτης μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων στην Αθήνα.

Επανέλαβε τη πρόταση του για τους οίκους ανοχής ο Καμίνης

Νωρίτερα σήμερα, το θέμα της νομικής πρότασης που έχει κάνει για τους οίκους ανοχής επαναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, σχετικά με την υπόθεση των προσβεβλημένων με AIDS ιερόδουλων, ύστερα από υγειονομικούς ελέγχους, που πραγματοποίησαν μέλη κλιμακίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Το ισχύον νομικό καθεστώς, λόγω της ανεφάρμοστης και εν γένει υποκριτικής αυστηρότητάς του, έχει προκαλέσει την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καμίνης και προσθέτει:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει εγκαίρως καταθέσει στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς νομοθετική πρόταση, προκειμένου να καταργηθούν ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας των οίκων ανοχής. Δυστυχώς, ο φόβος του πολιτικού κόστους και η πολιτική αδράνεια που προκαλεί, είναι η βασική αιτία για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας».