Πάνω από 2.000 τηλεφωνήματα έχει δεχτεί από την Παρασκευή το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τη σύλληψη των ιερόδουλων που βρέθηκαν θετικές στον ιό του Aids και σύχναζαν σε οίκους ανοχής και πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των ιερόδουλων που έχουν προσβληθεί από τον ιό έχει ανέβει στις 17 έπειτα από τους τελευταίους ελέγχους. Πάνω από 351 υπολογίζονται οι παράνομοι οίκοι ανοχής στον δήμο της Αθήνας. Πρόκειται για πέντε ακόμη εκδιδόμενες γυναίκες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV. Πρόκειται για τρεις Ελληνίδες, μία Βουλγάρα και μία Ρωσίδα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων.

Την ίδια ώρα, άνδρες κυρίως νεαρής ηλικίας, τηλεφωνούν και ενδιαφέρονται να μάθουν τι πρέπει κάνουν για να προφυλαχθούν. 

Μάλιστα πολλοί από αυτούς, φοβούμενοι τον κοινωνικό ρατσισμό, δεν δηλώνουν ότι έχουν επισκεφθεί αυτές τις γυναίκες και λένε ότι τηλεφωνούν περισσότερο για διερευνητικούς λόγους. 

Οι οδηγίες που δίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σαφείς: οι άνδρες πρέπει να κάνουν εξέταση αλλά και να ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή για να προφυλάξουν τον εαυτό τους. 

Και όμως, παρά τις οδηγίες, τραγική πραγματικότητα αποτελει το ότι τρεις στους τέσσερις νέους, ηλικίας 14- 29 ετών, που επικοινωνεί με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, δεν χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό.

Μέσα στο 2011, 47 συνάνθρωποί μας πέθαναν από Έιτζ, ενώ το 2011 σε σχέση με το 2010 ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%

Στους 351 υπολογίζονται οι παράνοι οίκοι ανοχής στον δήμο της Αθήνας

Τουλάχιστον 315 οίκοι ανοχής, υπολογίζεται ότι λειτουργούν παράνομα στα όρια του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα ο δήμος.

Σημειώνεται ότι τη χρονιά που πέρασε, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ύστερα από συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο, εξέδωσαν αποφάσεις για τη σφράγιση 87 τέτοιων οικημάτων, σφραγίστηκαν 82, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτιρίων.


Σχετικά Θέματα:

Χρυσοχοΐδης στο Facebook: Νομιμότατη η δημοσιοποίηση των στοιχείων των ιερόδουλων