Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στον υγροβιότοπο του 'Αγρα, σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η.   
Στο σημείο κατέφθασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας ενώ το έργο των επίγειων μέσων συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ.    Μετά από επικοινωνία με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας, έγινε γνωστό ότι η φωτιά έχει κάψει 100 με 150 στρέμματα λόγω του δύσβατου της περιοχής που δυσκολεύει τις ενέργειες των πυροσβεστικών μέσων.  

Σημειώνεται, ότι σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της αντιπεριφέρειας Πέλλας, που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες στην Έδεσσα, είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο οικοσύστημα της περιοχής του 'Αγρα.   

Εκεί, όπως αναφέρθηκε, διαβιούν πολλά είδη πανίδας, όπως οι κύκνοι, οι πάπιες και τα μικροπούλια, τα οποία μάλιστα φροντίζουν τόσο πολύ τα μικρά τους που δεν τα αποχωρίζονται ποτέ, ακόμη και σε περίπτωση φωτιάς, με αποτέλεσμα να καίγονται μαζί τους.   

Αυτό συνέβη, άλλωστε, και πριν από δύο χρόνια σε αντίστοιχη πυρκαγιά που είχε σημειωθεί στην περιοχή. Τότε τα υγρά λιβάδια του βιότοπου σε μια έκταση πάνω από πέντε χιλιόμετρα ερήμωσαν, συμπαρασύροντας κάθε είδος πανίδας που ζούσε εκεί.

πηγή: protothema.gr