Παρουσία των στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των τεχνικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου η εκταφή του πτώματος Κωνσταντίνου Τσαλικίδη κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση στο πλαίσιο της νεάς έρευνας που διενεργεί για τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone. Οι τεχνικοί σύμβουλοι είχαν διοριστεί από την οικογένεια Τσαλικίδη. 
Στις 9 Μαρτίου του 2005 ο 39χρονος τότε Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό. Ο θάνατός του συνδέθηκε με το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της τότε κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης. Η οικογένεια του 39χρονου, από την αρχή διατυπώνει τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας.

Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος προς την Εισαγγελία.

Ο εισαγγελέας αναμένει πλέον τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα διενεργηθούν στα υπολείμματα τριχών, τοξικολογικές ακτινοσκοπήσεις κ.α., που συνέλεξαν σήμερα οι αρμόδιοι κατά την εκταφή.