Μείωσε την υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών, τροφών με πολλά καρυκεύματα, ή υγρών που είναι υπερβολικά ζεστά ή κρύα. Μην εκτίθεσαι πολύ στον ήλιο και κάνε χρήση της αντηλιακής σου κρέμας ακόμη και το χειμώνα.   Ειδικά στην Ελλάδα είναι διαπιστωμένο ότι οι ακτίνες UVA –υπεύθυνες για τη φωτογήρανση– είναι επικίνδυνες και τους χειμερινούς μήνες.  

Απόφυγε τη σάουνα και τα ατμόλουτρα, καθώς τα άγρια σφουγγάρια και σκληρά σαπούνια.Προστάτευε το δέρμα σου από ακραίες κλιματικές συνθήκες όπως είναι η υπερβολική ζέστη ή το κρύο.  

Περιόρισε τις επεμβατικές διεργασίες με θερμότητα στο πρόσωπο, αν έχεις ήδη παρατηρήσει τα πρώτα «σπασμένα» αγγεία στο πρόσωπό σου ή αν ξέρεις ότι η μητέρα σου έχει ευρυαγγείες.  

Η γνώμη της ειδικού  
«Εάν θέλεις να σβήσεις μια και καλή τις ευρυαγγείες, κάν' το με λέιζερ» εξηγεί η Βάλια Μουσάτου και προσθέτει: «Τα λέιζερ είναι καλό να γίνονται πάντα χειμώνα, όταν η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη και να φοράς πάντα αντηλιακή έπειτα από κάθε εφαρμογή τους για να αποφύγεις τη δημιουργία δυσχρωμιών».
 

Πηγή: shape.gr