Έγκυος έξι μηνών είναι η μια από τις οροθετικές ιερόδουλες που συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας και βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την γυναίκα θα αναλάβει Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία και αντιρετροϊκή αγωγή λόγω της εγκυμοσύνης.

Την ίδια ώρα πάντως, τα τηλέφωνα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν σπάσει, με τον αριθμό να ξεπερνά σήμερα τις 6.000.

Άλλη μία σύλληψη

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Κέντρου Ελέγχου
και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι, στοχευμένοι έλεγχοι σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους. 

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα 8 εκδιδόμενες γυναίκες, αλλοδαπές και ημεδαπές. Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα και εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 

Από τον υγειονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 1 εκδιδόμενη ημεδαπή είναι φορέας του AIDS. Για την συγκεκριμένη περίπτωση σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων. ΝΙΚΟΛΗ Ιλιάνα του Ηλία και της Αριστέας, η οποία γεννήθηκε στις 09-12-1988 στο Μαρούσι Αττικής.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στα εξής τηλέφωνα: 
  • Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222 
  • Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: 210 52 12 054 
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. 

Προφυλακιστέες οι 16 ιερόδουλες

Προφυλακιστέες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, σε διαφορετικούς ανακριτές, οι δεκαέξι εκδιδόμενες γυναίκες που βρέθηκαν θετικέςστον ιό του AIDS και συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες.

Οι γυναίκες προφυλακίστηκαν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, 100 περίπου άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις 11 οροθετικές ιερόδουλες που απολογούνται σήμερα στον ανακριτή.

 
TAGS