Πενήντα τρεις αλλοδαποί πολίτες επέστρεψαν την Παρασκευή 4 Μαΐου στις χώρες καταγωγής τους.   Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.   

Συγκεκριμένα, επέστρεψαν 21 πολίτες Μπαγκλαντές, 19 πολίτες Αλβανίας, τέσσερις πολίτες Μαρόκο, δύο πολίτες Ιράν, δύο πολίτες Ρουμανίας, ένας πολίτης Ουκρανίας, ένας πολίτης Βουλγαρίας, ένας πολίτης Αιγύπτου, ένας πολίτης Νιγηρίας και ένας πολίτης Γερμανίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.   

Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Μπαγκλαντές, Μαρόκο, Ιράν, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Αιγύπτου, Νιγηρίας και Γερμανίας πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Ντάκα, τη Καζανμπλάνκα, τη Τεχεράνη, το Βουκουρέστι, το Κίεβο, τη Σόφια, το Κάιρο, το Λάγος και το Μόναχο αντίστοιχα.   

Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας επέστρεψαν οδικώς στη χώρα τους, μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.   
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

πηγή: skai.gr