Πάνω από 9.800.000 Έλληνες προσέρχονται από τις 7 το πρωί στα εκλογικά τμήματα για να βγάλουν την ετυμηγορία της σύντομης προεκλογικής περιόδου αλλά και των τελευταίων δυόμιση ετών των κυβερνήσεων Παπανδρέου - Παπαδήμου.
Υπενθυμίζεται οι 350.000 πολίτες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και στις 288 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να βγουν στις 11 το βράδυ.

Διαβάστε ΕΔΩ τον οδηγό του newpost.gr για το πού και πώς θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην όλη διαδικασία, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν οι εισαγγελείς και οι αστυνομικοί για περιπτώσεις μη εμφάνισης δικαστικών αντιπροσώπων σε κάποιο εκλογικό τμήμα.

Οι πολίτες λοιπόν αποφασίζουν σήμερα για τη νέα κυβέρνηση - αν υπάρξει - δεδομένου ότι τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό είναι ρευστά.

Διαβάστε ΕΔΩ πληροφορίες του newpost.gr σχετικά με τα πιθανά ποσοστά των κομμάτων.

Σε περίπτωση πάντως μη αυτοδυναμίας, προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία, με την διερευνητική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά ΕΔΩ για το τι προβλέπει το Σύνταγμα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως θα πρόκειται για εκλογές που όμοιες του δεν έχουν ξαναζήσει στη χώρα μας.

Η δημοσιογραφική ομάδα του newpost.gr θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα, με ρεπορτάζ, παρασκήνια και εξελίξεις, ενώ από τις 7 θα μπορείτε να βλέπετε live τα αποτελέσματα με αναλυτικούς χάρτες, έδρες και κατανομή. 

Συντονιστείτε και στη σελίδα στο Facebook αλλά και στο Twitter!