Έφυγε σε ηλικία 82 ετών τα ξημερώματα της Κυριακής, η Μαρίκα Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύζυγος του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, πέθανε στις 2:30 τα ξημερώματα στο Ευγενείδιο Νοσοκομείο.

Η κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου στις 11:00 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά.

Η σορός θα μεταφερθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα Χανιά, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, όπου την Τετάρτη στις 14:00 θα ψαλεί τρισάγιο.

Η ταφή θα γίνει, σε στενό κύκλο, στον οικογενειακό τάφο, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930. 

Γόνος της οικογένειας Γιαννούκου, η Μαρίκα Μητσοτάκη ασχολήθηκε με τις μεγάλες της αγάπες από παιδική ηλικία: το χορό και την κολύμβηση.

Τότε όμως ήρθε σε επαφή με το μικρόβιο της πολυομελίτιδας, που την ταλαιπώρησε για μια ζωή. Τότε, οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσει, όμως εκείνη στάθηκε στα πόδια της ξανά, μετά από δύο χειρουργία στην Αμερική και πολλούς μήνες ακινησίας και γύψου. 

Με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη γνωρίστηκε στη Βουλή όταν επισκέφθηκε μια φίλη της και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Όμως πέρασαν δυο χρόνια για να τον προσεγγίσει, σε χορό του Ερυθρού Σταυρού. 

Τελικά παντρέυτηκε τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, και απο τότε τον ακολούθησε και τον στήριξε σε κάθε του βήμα. 
Η Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν δεινή μαγείρισσα και υπερήφανη νοικοκυρά, η γυναίκα που ήταν ο στυλοβάτης του σπιτιού. 

Στις 17 Απριλίου 2012 η Μαρίκα Μητσοτάκη εισήχθη στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, ενώ την Πρωτομαγιά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά και η Μαρίκα Μητσοτάκη νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη.

Εξέπνευσε στις 6 Μαϊου, ημέρα γενεθλίων της κόρης της, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία και επέστρεψε εσπευσμένα από την Κρήτη όπου βρισκόταν.