Εκτενή δημοσιεύματα για τις εκλογές στη χώρα μας αλλά και στη Γαλλία φιγουράρουν σήμερα στο γερμανικό Τύπο.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά, από την αρχή της κρίσης, που ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να «μιλήσει», ενώ οι περισσότεροι αρθρογράφοι κάνουν λόγο για ψηφοφόρους που επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν με την επιλογή τους στην κάλπη.

Έντονη είναι η αγωνία των Γερμανών για το αποτέλεσμα, ενώ εκφράζονται επιφυλάξεις για την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση που θα προκύψει να μην εγγυάται τη συνέχιση της συνεργασίας με την τρόικα. Οι δεκάδες των Γερμανών δημοσιογράφων που βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στην Αθήνα εστιάζουν ιδιαίτερα στην εμφάνιση και την ενίσχυση των νέων, μικρών κομμάτων, ενώ δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και την πιθανότητα να συμμετέχει στην επόμενη Βουλή.

Είναι ενδεικτικοί οι τίτλοι των εφημερίδων:

Financial Times Deutschland: «Οι Έλληνες ψηφίζουν για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης»
Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Οι Έλληνες απέναντι στις αμαρτίες του παρελθόντος»
Sueddeutsche Zeitung: «Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης - αλλά ένα πρώτο βήμα»

Στην περίπτωση των γαλλικών προεδρικών εκλογών αποδίδονται περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο επικρατέστερος υποψήφιος, ο Φρανσουά Ολάντ, ανέδειξε σε κεντρικό σημείο της προεκλογικής του εκστρατείας τη διαφοροποίηση από την πολιτική της απόλυτης σύμπλευσης με τη Γερμανία, που ακολουθούσε ο Νικολά Σαρκοζί.