Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών σε όλα τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας θα ισχύσει από την Πέμπτη 17 έως το Σάββατο 26 Μαΐου 2012. Η δράση υπάγεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του εμπορικού κέντρου για την αναβάθμιση της Αθήνας και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης. 

Σύμφωνα με το tovima.gr, στην πρόσκλησή του προς τους εμπόρους ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει να συμμετέχουν «αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσφοράς εμπορευμάτων απ' όλα τα καταστήματα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, αντί των προσφορών σε διαφορετικές, ανά κατάστημα, περιόδους» και να διαθέσουν τα ανοιξιάτικα είδη σε ελκυστικές τιμές, προσελκύοντας τους καταναλωτές.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου, ως συνέχεια της δράσης «Παρασκευή στην Αθήνα» που ολοκληρώθηκε, θα υποστηριχθεί από τον δήμο Αθηναίων και την «Τεχνόπολις Α.Ε», με την καλύτερη δυνατή οργάνωση του δημόσιου χώρου και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι για να είναι σύννομη η συμμετοχή των εμπόρων στο δεκαήμερο απαιτείται η γνωστοποίηση των προσφορών, στη Νομαρχία και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.